(on)Gezond / verdiepen · 25 oktober 2020

Basic eetplan

Wat zou er gebeuren als je besluit gezond te gaan leven? In de reeks (on)Gezond probeer ik een antwoord te geven wat er met mij gebeurt na het maken van de gezonde keuze.

Weet je dat je meestal positiever over jezelf denkt dan daadwerkelijk het geval is? Soms hoor je natuurlijk ook dat mensen negatiever denken over zichzelf. Maar denk er maar eens over na. Als ik aan je vraag hoe je eetpatroon is, wat zou je dan antwoorden? Mijn vermoeden is dat het antwoord iets in de trant is van ‘ja op zich wel gezond maar kan beter’. Maar wat als je nu alles zou bijhouden en alles zou opschrijven wat je eet. Dat is echt confronterend als je dat doet. Dat gevoel had ik eigenlijk bij de diëtist.

Ik had van de week een afspraak bij de diëtist. Ik moet zeggen een hele vriendelijke diëtist. Maar het gesprek heeft mij wel aan het denken gezet. Daarnaast heb ik ook tips meegekregen;

  1. Eet op vaste momenten en probeer een ritme aan te houden.
  2. Eet ook tussendoor om je stofwisseling op gang te houden.
  3. Eet maximaal 2 keer per week een bakje naar keuze
  4. Probeer in kleine stappen meer verbeteringen in je eetpatroon te maken.

Deze week ben ik begonnen met meer en vaker te eten. Dit zorgt ervoor dat ik in de avond minder ga snaaien. Ook zorgt het er voor dat mijn stofwisseling op gang blijft. Vroeger heb ik een slecht eetpatroon gehad omdat ik eetproblemen had. Dit heeft er waarschijnlijk ook voor gezorgd dat mijn stofwisseling trager is geworden.

Deze week ging het bewegen zeer goed, maar het aanpassen van gewoontes kwa eten is toch wel lastiger voor mij. Dus voor nu richt ik mij vooral op eten tussendoor en eten op vaste momenten.

Ook heb ik geprobeerd een havermoutpap voor mezelf te maken. Iedereen zegt dat het zo gezond en lekker is. Dus ik dacht leek mij een goed idee en ik had verwacht dat ik het automatisch lekker zou vinden. Dat was helaas niet zo. De appel kaneel combinatie was erg lekker maar voor de rest vond ik het nog saai. Ik denk dat ik nog een beter recept moet zien te vinden. Dus dat volgt nog…

Liefs Ingrid Marie