Reisverhalen / verkennen · 7 oktober 2021

Reisverhaal Dalarna (1/6)

Een reisverslag van een stad of streek in de buurt of juist ver hier vandaan. Ga mee op reis via Kopenhagen naar het mooie Dalarna in Zweden en het oosten van Skåne. 

Dag 1 was een lange reisdag. Vandaag reisden we van Nederland naar Kopenhagen, Denemarken. We waren ongeveer 10 uur onderweg met een aantal stops tussendoor.

We zijn al één keer eerder in Kopenhagen geweest toen we op doorreis waren. We zijn toen bij toeval uitgekomen bij winkelcentrum Fisketorvet. Nu we weer op doortocht zijn en langs Kopenhagen komen, hebben we besloten iets langer te verblijven en de stad wat meer te verkennen.

We hebben een hotelkamer geboekt bij Copenhagen Island hotel. Dit hotel zit vlak naast het winkelcentrum waar we al eens eerder zijn geweest. Bij aankomst bij het hotel bleek dat alle parkeerplaatsen bij het hotel helaas op waren, maar we kunnen ook bij de parkeergarage van het winkelcentrum staan en zij regelen de parkeerkosten dan voor je. Even lastig met spullen, zeker omdat de auto helemaal vol geladen zit. Je neemt altijd weer te veel spullen mee. Maar even omgereden en geparkeerd en blijkt dat je nog heel dicht in de buurt van het hotel kan parkeren.

We zijn gelijk aangeschoven bij een buffet restaurant Dalle Valle. Hier hadden wij vorige keer geluncht toen we ons flitsbezoek in Kopenhagen hadden. Lekker eten en niet duur. Want ja, de prijzen in Denemarken liggen toch echt wat hoger. Het is wel meer een café, maar prima. Na zo een lange dag hoef je toch niet echt uit eten. Als je het winkelcentrum uit loopt kan je nog even een prachtig stadsgezicht bekijken.

Morgen gaan we de stad meer verkennen voor dat we weer een lange reisdag hebben.


Dag 2
hebben we een rustdag van reizen. We zijn met de auto rond gereden om de 6 vergeten reuzen van sloophout in Kopenhagen te zoeken. Ik hoor je denken met de auto? Heb je er gister nog niet genoeg in gezeten? Je zou kunnen fietsen maar het is echt een hele flinke fietstocht, daarnaast moet je de reuzen ook nog zoeken. Aan het zoeken en wandelen heb je al een flinke activiteit. We hebben rustig ontbeten en lekker rustig aan gedaan. Met het zoeken van de reuzen zijn we zo ongeveer 6 uur bezig geweest inclusief pauzes.

Om de reuzen te vinden moet je soms hier er daar net even van het pad afwijken. Sleeping Louis en Hill top Trine hadden we zo gevonden.

Vervolgens besloten we dat het lunchtijd was en reden we door naar Little Tilde en Thomas on the mountain omdat daar een restaurant zat. Die blijkt helaas gesloten op maandag en dinsdag. Dus we gingen de 2 reuzen zoeken. Little Tilde was ook redelijk makkelijk gevonden. Normaal gesproken kan je het water over met een pont die je zelf over het water trekt maar die pont was gesloten. Dus we besloten om het water heen te lopen. De zoektocht naar Thomas on the mountain was behoorlijk pittig. Dit kwam vooral omdat we over 2 steile heuvels naar boven en beneden zijn gegaan.  Het was namelijk zo dat je iedere reus kon vinden door iets van de gebaande paden af te wijken. Bij deze reus moet je juist op de paden blijven en later maar een klein beetje de heuvel op.

Na het vinden van deze reus moesten we nodig iets eten en drinken. We besloten naar Oscar under the bridge te gaan in de hoop dat het eettentje daar wel open was en ja hoor, we hebben lekker gegeten bij Ka’nalu. Bestel daar vooral de zelfgemaakte limonade. Daarna was het nog een stuk wandelen naar de reus.

Naar de laatste reus Teddy Friendly moesten we ook een stuk wandelen. Hier kwamen we aardige Deense vrouwen tegen die aangaven dat er nog veel meer reuzen in Denemarken zijn. En ze vroegen ons naar onze favoriet. Ik denk toch wel thomas on the mountain. Omdat we daar zo veel moeite voor hebben gedaan. Achteraf vind ik Little Tilde denk ik toch het leukst.

Na deze speurtocht waren we wel moe maar hadden wel een fijne dag. Het was een leuke manier om de westkant van Kopenhagen te verkennen.

We hebben nog even gegeten bij Liberty burgers & grill in het winkelcentrum. Daarna nog naar een aantal winkeltjes gelopen in winkelcentrum Fisketorvet. Maar we waren eigenlijk te moe om echt winkels te kijken. Dus op naar de hotelkamer en rusten voor de volgende reisdag naar het mooie Dalarna in Zweden.