(on)Gezond / verdiepen · 15 november 2020

Getallen van omvang

Wat zou er gebeuren als je besluit gezonder te gaan leven? In de reeks (on)Gezond probeer ik een antwoord te geven wat er met mij gebeurt na het maken van de gezonde keuze.

Het zijn maar getallen, maar ik durf mijn gewicht echt niet te zeggen. Zeker omdat ik nu al een paar weken bezig ben maar er is nog helemaal geen verandering in mijn gewicht. Stel dat het mij niet lukt? Ik schaam mij voor mijn omvang en getallen.

Ik zou zo graag minder ruimte in willen nemen. Stoelen voelen krap en ik voel mij te breed. Was dat maar andersom.

Ik ga echt mijn gewicht nog niet vertellen. Ik heb wel mijn afmetingen van mijn lichaam opgemeten. Zou ik die wel durven delen? Ik schrok echt van de omvang van mijn buik, heupen, bovenarm en bovenbeen. Eigenlijk schrok ik van alles. Ik durf het niet te vertellen.

Ik zou zo graag minder ruimte in willen nemen. Kleren voelen krap en ik voel mij te breed. Was dat maar andersom. Misschien klinkt het voor een omstander vreemd dat ik wil dat mijn kleren te breed aanvoelen en dat ik te krap wil zijn. Maar wat lijkt mij dat fijn om te voelen.

Omdat ik nog niet ben afgevallen in gewicht maakte ik mij zorgen of ik wel goed bezig ben. Maar ik wil mijn succes niet af laten hangen van getallen. Ik wil mij graag prettig voelen in mijn lichaam en er goed voor kunnen zorgen.

Het eten gaat redelijk. Het eetplan wat ik aanhoud is te vrijblijvend door mij opgesteld. Dus ik heb nu een nieuw schema opgesteld zodat ik dit kan volgen.

Liefs Ingrid Marie

Het bewegen gaat deze weken zeer goed. Het lukt mij makkelijk om aan het beweegplan te houden. Soms met aanpassingen en/of verplaatsingen maar ik voer het wel altijd uit.

Het lukt mij steeds beter met kleine stapjes om dingen te verbeteren.

jkjngjkvck