(on)Gezond / verdiepen · 11 oktober 2020

Gezonde keuze

Wat zou er gebeuren als je besluit gezond te gaan leven? Ik denk in eerste instantie helemaal niets. Je voelt je hetzelfde en je ziet er hetzelfde uit. Maar dan praten we over korte termijn. Wat zou er op lange termijn gebeuren? Gezonder leven, keuzes maken voor jezelf, is een proces dat je moet aangaan voor weken, maanden en jaren om een verschil te kunnen merken.

Onlangs heb ik de eerste stap gezet richting een gezonder leven. Want ook al voel ik mij hetzelfde en zie ik er hetzelfde uit, er is één groot verschil ontstaan. Ik heb de keuze gemaakt om gezonder te willen leven. Ik heb die keuze gemaakt, voor niemand anders dan voor mezelf. Ik ben ook de enige die voor deze keuze kan kiezen, en voor deze keuze hard moet gaan werken. Maar dat doe ik, omdat ik het wil.

Ik wil niet meer degene zijn met ernstig overgewicht en weinig energie. Ik wil wel weer leven, kiezen wat ik wil en bovenal kiezen voor mezelf. Dus ik heb mezelf een uitdaging gesteld. Ik ben naar de huisarts gegaan en heb om een verwijzing gevraagd voor GLI (Gecombineerde Leefstijl Interventie). GLI is een tweejarig programma gericht op gedragsverandering voor een gezonde leefstijl. Inmiddels heb ik ook een intake gehad en ga ik aan het programma beginnen.

Dus, nee het antwoord op de vraag wat er zou gebeuren als je gezonder gaat leven heb ik nog niet. Maar dat ga ik wel proberen te ontdekken. In de reeks (on)Gezond probeer ik een antwoord te geven wat er met mij gebeurd na het maken van de gezonde keuze.