(on)Gezond / verdiepen · 15 november 2020

Naar de fietsenmaker

Wat zou er gebeuren als je besluit gezonder te gaan leven? In de reeks (on)Gezond probeer ik een antwoord te geven wat er met mij gebeurt na het maken van de gezonde keuze.

Je hoort het geluid al aan het begin van de straat. Echt een behoorlijk luid kabaal. Je ziet mensen verrast omkijken wat er aankomt. Wat maakt er zoveel herrie? Jij bent het op je fiets die hoognodig naar de fietsenmaker moet. Wat mensen niet weten is dat je daar naartoe onderweg bent.

Je fiets is nu al ruim een week weg en de fietsenmaker belt je schoorvoetend op om aan te geven dat er veel moet gebeuren aan je fiets en of je akkoord bent met de prijs. Oei! Dat zijn best wel wat kosten maar om in beweging te blijven is dat toch wel een verstandige keuze.

Gelukkig is je fiets weer gemaakt en haal je hem op. Wat voelt het toch weer heerlijk om op deze fiets te fietsen!

Waarom heb ik zo lang rond gefietst op een fiets die niet werkt? Waarom heb ik het zo ver laten komen? Waarom heb ik zo slecht voor mezelf gezorgd?

Dan komt toch de saboteur in mij weer naar voren. Ik ben gemakzuchtig, ik ben een twijfelaar, maar ik ben ook een vechter. Mijn gezondheid is nu eenmaal zo op dit punt beland. Het is tijd om er iets aan te doen. Het is tijd om voor mezelf te gaan zorgen.

Een fiets die weer lekker fietst is erg fijn. Het voelt heerlijk om zo een licht briesje langs je te voelen en alles voelt gewoon weer lekker. Zo zou ik mij graag ook willen voelen als een fiets die weer lekker fietst. Niet dat ik een fiets ben, maar ik bedoel mijn lichaam. Was dat ook maar zo makkelijk door gewoon naar de ‘lichaammaker’ te gaan.

Nee, dit is niet zo makkelijk, maar het is wel mijn keus voor mezelf. Het gevoel van een heerlijk fietsende ‘fiets’ dat is het doel 😉.

Liefs Ingrid Marie